• Short title article: Kada ga koristimo?

Svaka veš mašina ima ladicu u koju stavljamo detardžent za pranje i omekšivač. Ladica se obično nalazi na gornjoj lijevoj strani perlice i ima tri odjeljka. Pitanje je - znate li za što svaki od ta tri odjeljka služi?

Odjeljci su označeni simobolima I, II i cvijetom ili slovima L i R. Cvijet ili slovo R nalaze se na odjeljku u koji stavljamo omekšivač. Simboli I i II i slovo L nalaze se na odjeljcima u koje stavljamo sredstvo za pranje veša.

A kada punimo koji odjeljak? Nakon kupnje veš mašine važno je dobro pročitati upute u kojima je sve detaljno objašnjeno.

Ipak, za sve oni koji bi odmah sad dobili odgovor na pitanje kada se puni koji odjeljak (ili potvrdili svoje znanje) donosimo ga u nastavku.

Najčešće prilikom pranja rublja koristimo dva pretinca, onaj sa simbolom I i sa cvijetom. U te pretince stavljamo prašak ili tekući detardžent i omekšivač, piše Zadovoljna.hr.

Treći pretinac označen simbolom II puni se kada koristimo program koji uključuje i pretpranje, koji se koristi za čišćenje jakozaprljane odjeće.

Dakle, ako želite da vaša veš mašina odradi i pretpranje, punite sva tri odjeljka u ladici. I to je to.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok