• Short title article: Borba s rakom

Jasmin Stavros i dalje je u bolnici nakon što je javno progovorio o borbi s karcinomom.

Pjevač Jasmin Stavros (68) krajem ožujka otkrio je da ima karcinom kostiju te je otada u bolnici, odakle sada stižu malo bolje vijesti o njegovu zdravstvenu stanju.

"Pacijent se osjeća bolje i nastavlja kod nas terapiju zračenjem. Na sreću, jaki bolovi koje je donedavno imao puno su se smanjili, što je dobro, a sve ostalo vam zbog zaštite pacijenta ne mogu govoriti", rekao je za 24 sata specijalist radioterapije i onkologije KBC-a Rebro, prof. Fedor Šantek.

24 sata od bolničkog izvora doznaje i da je Stavros, nakon što su terapijama koje prima bolovi gotovo nestali, čak i zapjevao oduševljenim medicinskim sestrama te da se bolje osjeća i jer je dobio ortozu za leđa kako bi mogao sjediti.

"Jako je optimističan i drag", rekli su iz bolnice.

Stavros je početkom mjeseca iz Vinogradske bolnice prebačen u KBC Rebro na vlastiti zahtjev, ali i po preporuci liječnika.

"Sad me užasno boli. Bole me leđa. Idem na zračenja i ta zračenja su vrlo bolna. Moram leći i onda mi se stvara kontakt sa živcima i to je užasno bolno, ali istrpim tih deset minuta. Bolest je nastala tamo negdje u prvom mjesecu. Imao sam bolove u trbuhu i onda sam dobio čir na dvanaestercu, to su mi operirali hitno u Karlovcu. Onda sam dobio sepsu, pa su me prebacili na odjel u Karlovac. Tamo sam bio nekih 12-13 dana i došao sam doma i odmah sutradan u Vinogradsku jer se nije moglo izdržati od bolova, a nije se znalo što mi je. Ništa vam ne znam… Evo, tek je drugi dan zračenja i treba proći jedno pet-šest dana i tek ćemo onda znati gdje sam, u kakvom sam stanju i to će biti to. Sad se osjećam da ću se oporaviti, i doktori, i sestre, i svi koji rade ovdje stvarno si daju maksimalno truda", poručio je iz bolnice za IN magazin.

"Stalno mi je krunica u ruci i molim se po cijele dane. Jedino mi je žao što sam imao puno nastupa, svaki vikend po dva, čak i tri, i sve sam to morao otkazati", dodao je tada.

Stavrosa je opaka bolest zatekla unatoč njegovu zdravom načinu života. Svoj mir je posljednjih godina pronašao u vjeri i životu u prirodi, a bavi se i sportom te prakticira umjerenu prehranu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok