• Short title article: Nekoliko odgovora

Žene se često pitaju zašto muškarci gledaju druge žene, iako su sigurni da je njihov partner zadovoljan u vezi. Postoji nekoliko odgovora na ovo pitanje.

Između ostalog, muškarci gledaju druge žene jer im je takva priroda. Na to takođe veliki uticaj ima i društvena klima koja ohrabruje prikazivanje žena u provokativnom izdanju u štampanim medijima, na društvenim mrežama i na televiziji.

Koji su još razlozi zašto muškarci ponekad bivaju opčinjeni prizorom lijepe žene na javnom mjestu, zbog čega nisu u stanju da skrenu pogled?

Takav je muški mozak

Muškarcu je normalno da gleda druge žene jer je u ljudskoj prirodi da dio muškog mozga reaguje na izgled lijepe žene. Pored toga, muškarci su „lovci“. Naravno, ne morate da brinete ako to ne radi često. S druge strane, ako je njegova svakodnevna navika da stalno zuri u druge žene i proždire ih očima, to bi mogao biti znak da je ženskaroš, što nije poželjna osobina kod partnera, piše Aktivni.si.

Žene su lijepe

Jedan od glavnih razloga zašto muškarci gledaju na druge žene je njihova ljepota. Bez obzira kog ste pola, vjerovatno tražite nekoga ko dobro izgleda, a to je slučaj i sa vašim muškarcem.

Nešto škripi u vašoj vezi

Dok neki muškarci ne mogu a da ne gledaju druge žene, drugi to rade namjerno jer je njihova veza na ivici i žele na taj način da privuku pažnju svoje ljepše polovine ili već traže novu partnerku.

Radoznao je

Jedan od razloga zašto vaš muškarac ponekad gleda druge žene je taj što je radoznalo stvorenje, kao i mnogi od nas. Možda ga ponekad zaintrigiraju frizure ili stil oblačenja dama koju posmatra, koji su možda netipični ili jednostavno želi da zna više o njima, nevezano za to što su ženskog pola.

Izgled žene poziva na pažnju

Ne biste li i vi pogledali osobu koja je loše obučena i neobičnog izgleda? Žena koja je oskudno odjevena nije izgovor da muškarac duže bulji u nju, ali provokativno odjevena žena kod nekih od njih će sigurno izazvati ovakvo ponašanje.

Dosadno mu je

Suprotno onome što mislite, muškarci ponekad zure u druge žene jer im je dosadno. Možda mu nisu zanimljive teme o kojima razgovarate ili ne voli da priča s ljudima koji ste pozvali na zajedničko druženje. Naravno, to nije izgovor za njegovo neprikladno ponašanje, ali je jedno od objašnjenja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok