• Short title article: Što ne smijete raditi

Ukoliko spadate među korisnike koji zloupotrebljavaju WhatsApp, Meta će vam zabraniti korištenje usluge.

Prije nego što se zabrinete u vezi s tim da li kršite neko pravilo, potrebno je naglasiti da aplikacija odlučuje o zabrani prema veoma specifičnom setu pravila.

Drugim riječima, oni koji su zaslužili blokadu radili su nekoliko veoma specifičnih stvari, piše Tportal.

Iako možda mislite da je korištenje neslužbene verzije WhatsAppa bezopasno, može dovesti do suspendiranja vašeg naloga.

Neslužbene verzije WhatsAppa kreiraju programeri trećih strana, za koje ste možda čuli. To su programi GB WhatsApp, WhatsApp Plus, WhatsApp Go, WhatsApp Prime i OG WhatsApp.

WhatsApp ne odobrava niti podržava aplikacije trećih strana i navodi da će onima koji ih koriste biti zabranjeni nalozi zbog njihovog korištenja.

Zašto to rade? Zato što neslužbene WhatsApp aplikacije nose veće sigurnosne rizike. Da biste izbjegli rizik od zabrane, WhatsApp kaže da treba da koristite samo službene i provjerene verzije dostupne u Google Play prodavnici i App Storeu.

Pošto zabrane uključuju stavljanje vašeg broja telefona na crnu listu, kreiranje novog naloga sa istim brojem neće funkcionirati.

Ako dijelite nezakonit sadržaj na WhatsAppu, prijetite ljudima, širite poruke mržnje ili uvredljiv sadržaj, možete izgubiti pristup svom nalogu.

Kao što je navedeno u uvjetima korištenja, WhatsApp napominje da u aplikaciju ne možete slati "ilegalni, opsceni, klevetnički, prijeteći, zastrašujući, uznemiravajući, rasno/etnički ili uvredljivi sadržaji zasnovan na mržnji". Također nije dozvoljeno promoviranje nasilnih zločina ili ugrožavanja i eksploatacija djece.

Drugim riječima, dobro razmislite o tome šta dijelite na WhatsAppu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok