• Short title article: Sreća u nesreći

Čini se kako su i lopovi postali prilično izbirljivi što se tiče brendova i modela telefona koje kradu.

Već su tijekom godina zabilježeni slučajevi u kojima su bande bile fokusirane prvenstveno na Appleove uređaje, a da se u krađama i dalje preferiraju gadgeti s logom jabuke, pokazuje i nedavni slučaj iz SAD-a u kojem su lopovi muškarcu kojeg su opljačkali vratili telefon samo zato što je koristio Android, a ne iPhone. Navodi Zimo.

Neimenovani muškarac iz Washington D.C.-a prošlog mjeseca u ranim jutarnjim satima parkirao je ženin automobil u blizini stana. No kada je izišao iz automobila, prišle su mu dvije maskirane naoružane osobe te od njega zatražile da im preda sve što ima u džepovima. Suočen s oružjem, nije mu preostalo ništa drugo nego lopovima predati ono što su tražili. U džepu je imao ključeve automobila i telefon.

S automobilom muškarac nije imao sreće jer su lopovi sjeli u njega i nestali, no ostaje mu utjeha što su mu telefon - vratili. Kako je za medije objasnila njegova supruga, kada su lopovi vidjeli da je riječ o Androidu, rekli su nešto u stilu: To je Android? Ne želimo to. Mislio sam da je to iPhone, ispričala je za medije, no nije spomenula o kojem je konkretno modelu riječ. Za taj događaj rekla je da im je u potpunosti preokrenuo živote naopako, a iako je riječ o pljački iz prošlog mjeseca, nije objavljeno jesu li kradljivci uhićeni, odnosno je li automobil vraćen vlasniku.

Dok je automobil, naravno, višestruko vrjedniji, danas na telefonima pohranjujemo brojne osobne podatke, tu nam je pohranjena sva privatna i poslovna komunikacija, ali i npr. bankovne kartice jer je mnogima danas pametni telefon glavni način plaćanja.

Kada su u pitanju mobilni operativni sustavi, na ukupnom mobilnom tržištu dominira Android te Samsung većinu kvartala drži prvu poziciju po prodaji telefona, no kada je u pitanju prodaja pojedinačnih modela, tu dominira Apple te su među top 10 najprodavanijih telefona svake godine različite verzije iPhonea.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok