Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon ispitivanja uhićenog 39-godišnjaka protiv njega otvorilo istragu. Sumnjiče ga da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode, odnosno silovanje i to na štetu bliske osobe.

Kako se doznaje, riječ je o njegovoj supruzi. Osim toga, kazneno su ga prijavili i za nanošenje tjelesnih ozljeda jer je ženu pretukao, a onda je prisilio na seks, piše 24sata.hr.

Djelo je počinio, sumnjaju 2. kolovoza na području Međimurske županije. Žena je zbog ozljeda završila na Hitnoj gdje su utvrdili da ima prijelom nosne kosti i više natučenja i krvnih podljeva po licu i gornjem dijelu tijela. Ipak, njezine ozljede okvalificirali su kao lakše.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila mu jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ukoliko ga osude, zbog silovanja bi mogao dobiti od jedne do deset godina zatvora, a zbog nanošenja tjelesnih ozljeda do tri godine zatvora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok