'Rade, imaj na umu - Stožer je spreman', tako su danas priprijetili članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, neformalne inicijative dijela braniteljskih udruga, na najave mogućeg dolaska slavnog glumca u društvu filmske zvijezde i humanitarke Angeline Jolie u Vukovar.

U priopćenju SOHV tvrdi da se naš glumac 'skrio u skute Angeline Joli i vjeruje da nitko ne vidi njegovo licemjerje'. Nakon toga navode pjesmicu na engleskom jeziku koja se sastoji od podataka koliko je ljudi stradalo u Domovinskom ratu, a zatim se obraćaju Šerbedžiji proglašavajući ga dezerterom, koji nije branio svoju domovinu.

Rade Šerbedžija glumio je središnjeg lika u filmu 'Dezerter' režisera Živojina Pavlovića, koji je snimljen 1992. u okupiranom i razrušenom Vukovaru. To je antiratni film, koji kritizira Miloševićev zločinački režim, pa je nakon prikazivanja Šerbedžija morao napustiti Beograd. Film je lani u ožujku prikazan u Rijeci u Art kinu Croatia, u ciklusu Zabranjeni i zaboravljeni filmovi.

Ministar branitelja Predgrad Matić nedavno je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju rekao da bi volio da Angelina Jolie posjeti i Vukovar. 'Ona je pokazala da ima razumijevanja za zbivanja u Bosni i Hercegovini. Vjerujem da bi isti senzibilitet mogla pokazati i za Vukovar.'

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok