'Ovo je crni rujan za Italiju' izjavila je rimska gradonačelnica Virginia Raggi nakon još jednog slučaja silovanja zabilježenog u toj zemlji.

Posljednja žrtva je napadnuta u rimskom parku Villa Borghese. Napadači su ju vezali za stablo, silovali i opljačkali, a kao i u većini slučajeva riječ je o turistici, ovoga puta iz Njemačke.

Posjetimo, prije nekoliko tjedana kod Riminija je grupa imigranata silovala mladu Poljakinju, a njenog partnera su pretukli. Napadnute su i turistice iz Sjedinjenih država, a da slučaj bude bizarniji, cure su silovala dva karabinjera, koja su im ponudila prijevoz. Piše Slobodna Dalmacija.

Istog dana kad i Njemica, silovana je i Talijanka. Slučaj se dogodio u Cataniji, a ženu je napao muškarac koji je od nje zatražio medicinsku pomoć.

Gradonačelnica Raggi je zatražila pojačane policijske patrole na ulicama i bolji videonadzor u Rimu te donošenje strožih zakona.

Predsjednik regije Lazio, Nicola Zingaretti, na Twitteru je napisao kako se mora reagirati na ovakvo nasilje i osigurati pravdu za žene.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok