Deset dana nakon požara koji je 22. rujna poharao prizemni stan u Ujevićevoj ulici u Rijeci, u njemu je otkriven mumificirani leš, koji još nije identificiran, piše Jutarnji.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, velika je vjerojatnost da se radi o 70-godišnjoj stanarki M. U. koja je nestala prije duljeg vremena.

Od požara u stanu izgubio se trag i njezinom sinu, 42-godišnjem F. U., za kojeg se pretpostavlja da je u međuvremenu pobjegao u Njemačku gdje se i rodio.

Vjeruje se da je on i podmetnuo požar u stanu, ili barem omogućio da se on razbukta, prije no što je nestao.

Koliko je žena ležala mrtva u stanu, još nije precizno utvrđeno, no pretpostavlja se da je preminula barem prije dvije godine, a maksimalno prije pet.

Tijelo su našli radnici tvrtke koja je ovlaštena za upravljanje zgradama i koji su u ponedjeljak temeljito raščistili stan s obzirom na to da je u njemu obitavao F. U. koji je, prema pričama susjeda, “osobenjak sklon porocima te skupljanju smeća u kući”.

U vrijeme požara njega policija ni vatrogasci u stanu nisu zatekli, a do jezivog otkrića došli su nakon što je stan očišćen.

Susjedi su nakon vatrogasne intervencije ispričali kako se iz spornog stana već godinama širio nesnosni smrad.

Inače, požara su se pribojavali s obzirom na to da je stan u prizemlju njihove zgrade postao krucijalni problem tijekom zajedničkog suživota.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok