Višestruko dokazana kradljivica, državljanka Bugarske Eleonora Ilieva (42) ovaj put, u Dubrovniku, nije imala sreće: policijska ophodnja ju je zamijetila upravo u trenutku dok je iz torbe jednog španjolskog turiste izvlačila takuin s novcem i dokumentima.

Dogodilo se to u Ulici od Puča gdje su dubrovački policajci državljanku Bugarske "po kratkom postupku" lišili slobode te priveli u Državno odvjetništvo, iz kojeg je nakon saslušanja odvedena u Istražni centar Županijskog suda u Dubnovniku, piše Dubrovački vjesnik.

Kao što se moglo i očekivati, zbog činjenice da je strana državljanka i opasnosti od bijega, sudac istrage joj je odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana.

Potvrdio je to i glasnogovornik dubrovačkog Županijskog suda i sudac istrage Pero Miloglav koji nam je dao izjavu i o još dva uhićenja:

-Na međunarodnom graničnom prijelazu Metković u subotu 23. lipnja je uhićen Albanac E.Y. (34), inače državljanin Švedske za kojim je prije mjesec dana Kraljevina Norveška raspisala međunarodnu tjeralicu zbog počinjenog kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede jednoj osobi na području Norveške. Uhićenome je određen ekstradicijski pritvor, a nakon što sudsko rješenje postane pravomoćno, E.Y. će biti izručen Norveškoj- rekao je za Dubrovački vjesnik sudac Miloglav dodjući da će zbog činjenice da je uhićeni u nazočnosti dodijeljenog mu odvjetnika izrazio protivljenje tom izručenju, o njegovoj ekstradiciji uskoro odlučiti Izvanraspravno vijeće dubrovačkog Županijskog suda.

Istog je dana na Međunarodnom graničnom prijelazu Zaton Doli na Bistrini uhićen i državljanin Bosne i Hercegovine Goran G. (49) za kojim je nedavno Republika Austrija izdala EU uhidbeni nalog zbog toga što je početkom lipnja, u jednoj austrijskoj banci u Linzu, počinio kazneno djelo razbojništva.

Provalu nije počinio sam nego uz pomoć još jedne osobe. Plijen pljačke je iznosio više od 100 tisuća eura a zanimljivo je kako se državljanin BiH suglasio s izručenjem Republici Austriji, do trenutka kojeg će vrijeme provesti u istražnom zatvoru koji mu je određen.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok