• Short title article: 43 pljačke

Zagrebačka policija je u nedjelju izvijestila da je završeno kriminalističko istraživanje 42-godišnjaka pod sumnjom da je čak 43 puta opljačkao objekte na području Zagreba i to od svibnja 2021. pa do srpnja 2023. godine, a uhićen je u petak nakon što je opljačkao ljekarnu u Zagrebu.

U petak na području Rapske ulice je tada nepoznati počinitelj opljačkao ljekarnu te otuđio novac. Policajci su uočili muškarca koji je kod njih izazvao sumnju, a udaljavao se od mjesta gdje se odvila pljačka, te ga sustigli i uhitili.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni povezan s brojnim drugim pljačkama na području grada. Sumnja se da je počinio 43 razbojništva, od čega su tri ostala u pokušaju, na području grada Zagreba odnosno po zagrebačkim kvartovima.

Osumnjičeni lopov nije birao objekte napada, pa je tako ulazio u trgovine, ljekarne, pošte, kioske, benzinske postaje i to maskiran zimi kapom, a ljeti šiltericom.

Po ulasku u prostor, s pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od zaposlenika bi zatražio novac koji bi mu oni predavali zbog straha i bojazni za vlastiti život.

Policija je potvrdila da se radi o plastičnom pištolju, nešto što u samom trenutku zaposlenici nisu mogli uočiti zbog stresne i opasne situacije po njih.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 24.886 eura.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok