Nakon ponovljenih kalkulacija na temelju svih dostupnih podataka, područje na kojemu se traga za nestalim malezijskim Boeingom, koji je s radarskih zaslona iščeznuo još 8. ožujka, moglo bi biti pomaknuto prema jugu, odnosno Antarktici, ili jugozapadu, piše u ponedjeljak Wall Street Journal.

Riječ je o značajnom pomaku koji se i dalje, kako stručnjaci sami priznaju, temelji uglavnom na pogađanju, s obzirom da dosad nije pronađen baš nijedan komad nestale letjelice, premda je u potragu utrošeno više desetaka milijuna američkih dolara, čime je to postala najskuplja potraga u povijesti avijacije.

Službena objava nove lokacije potrage trebala bi biti objavljena sredinom lipnja, no moglo bi doći i do odgode s obzirom na sve češće nesuglasice u timovima tragača iz različitih država, koji se vole držati nekih svojih kalkulacija i sve manje vjeruju jedni drugima.

Trenutno se najviše prepiru oko točnog trenutka i mjesta na kojemu je došlo do navodne nagle promjene kursa letjelice, koja se kretala na redovitoj liniji Kuala Lumpur-Peking, a navodno je završila nekoliko tisuća kilometara južnije od Malezije, iz koje je poletjela.

Malezijske su vlasti najavile da će u Australiju, u kojoj je smješten centar za koordinaciju potrage, poslati svoju delegaciju kako bi zajednički utvrdili novu lokaciju potrage.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok