Učenica trećeg razreda Srednje stručne škole M. K. (16), koja je poginula u strašnoj prometnoj nesreći u Donjem Međurovu u 7.25 sati, obično je sa školskim kolegama i kolegicama dolazila autobusom koji polazi ranije, ali je po svemu sudeći kasnila, pa je ušla u prvi sljedeći autobus.

Nažalost, na autobus je u Donjem Međurovu naletio vlak, a ona je zadobila fatalne povrede od kojih je preminula na operacijskom stolu u KC Niš, piše Blic.

U autobusu je bila još jedna učenica I. J. (15) iz ove škole koja je preživjela udes s prijelomom rebara i oporavlja se u KC Niš. Učenici i nastavnici škole, međutim, tek su oko 12.30 sati saznali za fatalni ishod nesreće, nakon što su tužne vijesti da je M. K. preminula u toku operacije, stigle u školu. Plakali su i učenici i nastavnici jer se radilo o izuzetnom djetetu.

- Sati u školi nam počinju oko 7.45, pa đaci dolaze obično prethodnim autobusom. Sudbina je htjela da uđu u sljedeći autobus, vjerovatno jer su se uspavale ili su kasnile iz nekog razloga. Kada smo saznali za nesreću svi smo bili u šoku, nismo mogli doći sebi, svi su potreseni i učenici i nastavnici. Ona je bila dobra i kao učenica i kao čovjek i kao kolegica. Jedno stvarno izuzetno dijete - kaže direktorica Srednje stručne škole Snežana Živković.

Prema nezvaničnim informacijama, povrijeđena učenica je prvo pitala za M. K, u kakvom je stanju, ali ni njoj, ni drugim povrijeđenim đacima koji su u KC Niš još nije saopćeno da ima poginulih učenika da se ne bi dodatno narušilo njihovo zdravstveno stanje.

U nesreći je poginuo još jedan đak - A. D. (15) koji ide u susjednu Građevinsko-tehničku školu "Neimar", koja dijeli školsko dvorište sa Srednjom stručnom školom. Tužna vijest, kojom se izjavljuje žalost za prerano izgubljenim mladim životom, objavljena je na školskoj web stranici.

"U teškoj prometnoj nesreći, koja se jutros dogodila na pružnom prijelazu kod Donjeg Međurova, smrtno je stradao učenik naše škole, D. A. On je rođen 8. rujna 2003. godine u Nišu, završio je Osnovnu školu "Desanka Maksimović" u Čokotu, da bi ove godine upisao prvi razred naše škole, smjer Geodetski tehničar. S bolom sudjelujemo u tuzi roditelja, rodbine, prijatelja i prijatelja našeg preminulog učenika. Najiskrenije žalimo njegove mlade godine, neostvarene želje i nedosanjane dječačke snove", navodi se u priopćenju kolektiva škole, navodi Blic.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok