Pod još nerazjašnjenim okolnostima, u srijedu oko 18 sati u Vinkovcima je život izgubio 32-godišnji Vlado P. iz Soljana, a policija je zbog osnovane sumnje da je usmrtio svojeg prijatelja i bivšeg šogora uhitila 43-godišnjeg Mihaela V. iz Drenovaca.

Tragedija se dogodila u kući osumnjičenog u Vinkovcima, gdje je živio još otkako se kao mladić odselio iz Drenovaca, a dvojac se otprije poznavao jer je Mihael V., osim što su im sela blizu jedno drugome, bio oženjen sestrom ubijenoga Vlade, s kojom ima i dvoje djece, piše Jutarnji.

Nesretni 32-godišnjak usmrćen je hicem iz vatrenog oružja, koji ga je pogodio u predjelu grudnog koša.

- U ovom trenutku možemo izvijestiti samo da je u srijedu oko 18 sati u obiteljskoj kući u Ulici bana Josipa Jelačića u Vinkovcima pronađeno mrtvo tijelo 32-godišnjaka iz Soljana. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Drenovaca zbog sumnje da je usmrtio 32-godišnjaka iz Soljana - rekao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Što je prethodilo ovom nesretnom događaju, pokazat će istraga koju je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru, no prema neslužbenim informacijama nije isključeno da se tragedija dogodila slučajno, odnosno da Mihael V. nije namjeravao usmrtiti Vladu P., ali su nepotrebno posjedovanje i upotreba vatrenog oružja presudili jednome mladom životu. Hitac je, navodno, ispaljen iz prerađene puške.

Poznanici obojice aktera ove tragedije kažu da njih dvojica nisu imala međusobnih problema ni sukoba, a Hitnu pomoć, nakon što je Vlado P. pogođen, pozvali su upravo osumnjičeni Mihael V. i još jedan muškarac koji je bio s njima u kući.

Ubrzo je došla i policija, koju su obojica dočekala u kući, nakon čega je Mihael V. uhićen.

On je, prema našim informacijama, policiji otprije poznat zbog kaznenih djela povezanih s drogom, a osobe koje ga poznaju kažu da nikada nije bio sklon nasilju i nasilnom ponašanju.

Iza 32-godišnjeg Vlade P., koji je u Soljanima radio u obiteljskoj pekarnici, ostalo je troje maloljetne djece, a i za njega susjedi kažu da ni po čemu nije bio problematična osoba, nego upravo suprotno.

Županijski državni odvjetnik izdao je nalog za obdukciju tijela ubijenoga, piše Jutarnji list.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok