U gradu Pagu 54-godišnji muškarac s prvog kata obiteljske kuće bacio je četvero djece od 3, 5, 7 i  8 godina.

Otac je izvukao djecu dok su spavala. Bačena su sa 6 metara visokog balkona. Troje djece je teško ozlijeđeno, a najteže je sedmogodišnja djevojčica, koja je u komi. Riječ je o zapuštenoj obitelji, a majka nije prijavljivala supruga zbog obiteljskog nasilja.

Počinitelja ovog jezivog zločina tereti se za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina. Nakon kriminalističke obrade u paškoj policiji - otac je nešto nakon 23 sata doveden u zadarski policijski pritvor. Ujutro u 7 sati će ga saslušati državni odvjetnik, a potom će pred suca istrage koji odlučivati o istražnom zatvoru.

- Obitelj je bila pod nadzorom centra za socijalnu srb zbog najstarije kćeri koja je neko vrijeme provela u splitskom centru za nezbrinutu djecu, na vlastiti zahtjev. Stradale djevojčice su na upisu u prvi razred pokazale veliku odgojnu zapuštenost - bile su slabo socijalizirane pa su kasnije krenule u školu, javlja Žana Morović Rudić iz Zadra. 

Ozlijeđena djeca su u zadarskoj Općoj bolnici, a najteže ozlijeđena djevojčica prebačena je u KBC Zagreb na daljnje liječenje. Sutra će u Zadru biti operirana i teže ozlijeđena osmogodišnja djevojčica. Neslužbeno, riječ je o operaciji oka, javlja HRT.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok