Srbin Aleksandar Erceg pobjegao je preksinoć iz zatvora u Bochumu u Njemačkoj. Kako piše Blic, 42-godišnji Erceg preskočio je ogradu visoku pet metara. Za njim je raspisana tjeralica, a u potrazi sudjeluju i helikopteri te psi tragači.

Njemački mediji Ercega opisuju kao vitkog muškarca visokog oko 1,75 metara. Ima smeđe oči i smeđu kosu dužine do ramena. Na obje nadlaktice ima tetovaže. Zasad se smatra da nije imao pomagača, prenosi njemački portal Waz.

Pretpostavlja se da je Erceg iskoristio to što se u kontrolnoj sobi zatvora trenutno izvode radovi. Sinoć je bio u zatvorskoj teretani, gdje je bio angažiran na povremenim poslovima, pod nadzorom dvojice čuvara. Udaljio se uz izgovor da ide na tuširanje.

Zatim se provukao kroz jedan svjetlarnik pa na krov teretane, nakon čega je preskočio ogradu visoku 5 metara. Tamo je pronađena šipka uz pomoć koje se penjao po zidovima, a koju je ranije sakrio u kontejner sa sportskom opremom, piše Blic.

Erceg je na višegodišnju robiju osuđen zbog oružanih pljački, krađa i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a u zatvoru treba biti do 2021. godine. Nije poznato je li pri bijegu bio naoružan, prenosi Index.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok