Jack Morrison (86) umro je 11. siječnja, a njegova supruga Harriet Morrison (83) samo nekoliko sati kasnije. Osoblje u bolnici spojilo je njihove krevete kako bi se držali za ruke zadnje sate koje su proveli skupa, prenosi UNILAD.com.

Sue Wagener, nećakinja ovog para rekla je: "Tužna sam, ali znam da su sada u miru i da su zajedno. Njihova ljubavna priča je kao iz knjige." Upoznali su se kada se Harriet pridružila svom ocu na glazbenoj turneji, a vozač njihovog busa bio je upravo Jack. Sue je otkrila da su na prvi spoj otišli 1955. na Noć vještica, a od tog dana su nerazdvojni. Pokrenuli su vlastitu agenciju autobusa, odgajali svoja dva sina i Sue. Prenosi Večernji.hr.

Izvan posla par je bio aktivan u jednom bratskom redu koji je posvećen filantropskim stvarima - putovali su svijetom s ostalim članovima od Europe do Australije. Jedan od članova, Wayne Price rekao je: "Niste mogli vidjeti Jacka bez Harriet, nikada."

Nažalost, prije godinu dana Harriet je pala za vrijeme šetnje sa psom i slomila kuk i zdjelicu. Također je oboljela od demencije i prebačena je u rehabilitacijski centar. Jacku je teško palo što je sam kod kuće, a ubrzo nakon Harriet i on je pao, te slomio vrat. Prebačen je u isti rehabilitacijski centar samo nekoliko soba dalje od Harriet.

Uvijek bi zaspali zajedno držeći se za ruke - jedan u krevetu, drugi u invalidskim kolicima. Ponekad bi Harriet zaboravila svog muža zbog demencije. Na Badnjak je Sue rekla Jacku kako Harriet više ne jede i ne pije, a nakon što je to čuo i on je prestao raditi isto.

10. siječnja, oko 23 sata medicinska sestra zvala je Sue kako bi joj rekla da je Harriet na samrti i da žele spojiti njezin krevet s Jackovim kako bi mogli biti zajedno. Jack je na kraju prvi preminuo, a Harriet samo nekoliko sati kasnije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok