Napadač osumnjičen za ubojstvo osam osoba u zapadnom njemačkom gradu Hanauu pronađen je mrtav u svom domu, objavila je policija. Motiv je, čini se, bio desni ekstremizam.

Još jedno tijelo pronađeno je u kući napadača u Hanauu, gradu istočno od Frankfurta gdje su se odvijale pucnjave. Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni, objavila je policija na Twitteru.

Najmanje osmero ljudi ubijeno je u dva oružana napada na nargila barove u zapadnonjemačkom gradu Hanauu u srijedu navečer, objavili su policija i mediji. Po pisanju Bilda, napadač je prvo ispred nargila bara "Midnight" ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt Kesselstadt, ondje upao u drugi bar istog tipa "Arena" i ubio još petero te ranio četvero ljudi.

Njemački Bild piše kako je osumnjičenik bio njemački državljanin s dozvolom za oružje. Bild navodi i da je ostavio oproštajnu poruku u kojoj izražava ekstremno desne stavove, ali to nije službeno potvrđeno.

Glasnogovornik federalnog odvjetništva, koje je preuzelo slučaj, rekao je da postoje naznake ksenofobnog motiva, prenosi BBC.

Hanau je grad s 98 tisuća stanovnika, 25 kilometara istočno od Frankfurta.

Bila je to strašna noć, rekao je gradonačelnik Claus Kaminsky.

- Ne možete zamisliti goru noć. Ovo će ostati tužna uspomena, rekao je Kaminsky.

Can-Luca Frissena, zaposlenik kioska na mjestu jedne od pucnjava, rekao je da su njegovi otac i brat bili na području za vrijeme napada.

- To je kao da ste u filmu, kao loša šala, kao da se netko šali s nama, rekao je za Reuters.

- Ne mogu još pojmiti što se dogodilo, dodao je.

- Išao sam s djecom svojim roditeljima koji žive ovdje, iza ugla. Dvojica muškaraca čekala su ispred bara. Mislim da su zbog nas koji smo prolazili malo odgodili napad. Kad sam stigao do roditelja čuo sam šest ili sedam pucnjeva, rekao je očevidac Ismael Ünaldi. (Hina/HRT)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok