Pobjednik Parlamentarnih izbora Andrej Plenković održao je govor povodom najboljeg rezultata HDZ-a još od vremena Franje Tuđmana.

Hvala vam lijepa dragi prijatelji na sjajnom rezultatu i sjajnoj pobjedi HDZ-a večeras, zajedno s našim partnerima. Hvala svima!

Želim prije svega zahvaliti svim hrvatskim građanima, svima koji su danas izišli na birališta i dali svoj glas, bilo da su ga dali nama ili drugim strankama za koje su smatrali da imaju najbolja rješenja za Hrvatsku!

Danas, ovakav rezultat HDZ-a, a to je naša pobjeda, ne samo da je velik, nego obvezuje. Obvezuje jer smo imali težak mandat, a izazovi koji su pred nama su još i veći. Takve okolnosti zahtjevaju rad, energiju, entuzijazam, odgovornost... sve to nastojali smo sintetizirati i u našem programu i ljudima na našim listama. O ovakvoj potpori, svakoga dana u iduće četiri godine voditi ćemo računa. Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku novog suverenizma koji baštini vrijednosti HDZ-a, našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana jer smo u proteklim godinama postavili HDZ upravo na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on uvijek stavljao i oduvijek želio. Znamo da smo na ispravnom putu za napredak Hrvatske.

Želim zahvaliti i Hrvatima izvan RH koji su glasovali na izborima i na taj način poslali poruku svoje povezanosti s domovinom.

Sutra ujutro od 9 sati krećemo svi zajedno raditi za Hrvatsku, hvala vam i živjeli!

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok