Dvije osobe su ubijene, a jedna je teško ozlijeđena u dvostrukom napadu koji se dogodio danas oko 16 sati u predgrađu Choleta u Francuskoj.

Osumnjičeni je odmah uhićen, pišu francuski mediji.

"Na mjestu događaja smo naišli na dvije teško ozlijeđene osobe, nažalost 83-godišnji muškarac nije uspio preživjeti i preminuo je na putu prema bolnici. Njegova supruga je teško ranjena, ali nije u kritičnom stanju", objasnio je za AFP javni tužitelj iz Angersa, Eric Bouillard.

U drugom napadu ubijen je muškarac "u pedesetim godinama". Policajci su ga pronašli u kritičnom stanju te je preminuo od posljedica ranjavanja.

Prema navodima policije, osumnjičeni živi u jednoj od zgrada koje se nalaze u blizini mjesta na kojem su počinjeni napadi.

"Prilikom napada je korišteno hladno oružje, vjerovatno nož ili nešto slično tome. Osumnjičeni ima 35 godina i od ranije je poznat policiji po brojnim prekršajima", rečeno je iz policije.

Osumnjičeni je uhapšen danas oko 18 sati, još uvijek nije poznat motiv napada. Više informacija bit će poznato nakon što istraga bude privedena kraju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok