Šesnaestogodišnji Podgoričanin J. K. napadnut je i pretučen jučer u dvorištu podgoričke Osnovne škole “Štampar Makarije”, gdje su ga trojica maloljetnika tukla i čekićem za meso.

Težih udaraca spasio ga je prijatelj s kojim je i došao kod školskog zubara, ispričala je za Vijesti majka tinejdžera.

“Javnost mora saznati za ovo, kako više ničije dijete ne bi prošlo ovako i kako bi se nasilju stalno na kraj”, kazala je majka šesnaestogodišnjaka.

Iz Uprave policije su kazali kako su identificirali trojicu maloljetnika od kojih su prikupljene obavijesti.

“Predmet je još u radu i bit će dostavljen postupajućem tužitelju na ocjenu i mišljenje”, kazali su iz UP.

J. K. su u Urgentnom bloku konstatirali hematome u predijelu glave, ozljedu na jagodici i više hematoma po tijelu.

“Krenuo je s prijateljem, svojim vršnjakom, kod školskog zubara. Kada su stigli do škole, njegov prijatelj je ušao u ordinaciju koja je u sklopu škole, a moj sin je ostao u dvorištu. Pošao je do sprava za vježbanje koje se nalaze iza škole, a onda su mu nakon nekoliko minuta prišla trojica, otprilike njegovih vršnjaka, i pitali ga: ‘Što ćeš ti ovdje? Zašto si došao? Tko si ti?’. Vidio je da jedan od njih drži u ruci čekić za meso i odgovorio je samo: ‘Opušteno, brate. Što je problem?’. Tada su krenuli k njemu”, priča majka pretučenog tinejdžera.

Ona objašnjava kako joj je sin rekao da je mladiću koji je krenuo k njemu čekić ispao iz ruke, i da ga je pokušao odgurnuti nogom.

“Druga dvojica su skočila na njega i počela ga udarati šakama, a treći je dohvatio čekić i udarao ga njim. Tada je njegov prijatelj izašao, dotrčao i spasao ga. Da nije naišao, tko zna do kada bi nastavili udarati i što bi mu napravili. Odveo ga je u Hitnu pomoć kako bi mu pomogli”, ispričala je ona.

Kako je rekla, u međuvremenu su doznali kako je riječ o problematičnim maloljetnicima te očekuje da sustav reagira, kako ničije dijete više ne bi tako prošlo.

“Moj sin ih ne poznaje, u tom kvartu mu je samo školski zubar i prijatelj. Nije nikada imao problem ni s njima, ni s bilo kim drugim”, kazala je ona.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok