Najmanje osam osoba, od kojih petero djece, ozlijeđeno je u petak u Zemunu kad je autobus javnog gradskog prijevoza uletio na dječje igralište, potvrdili su izvori u policiji i hitnoj službi.

Vozač autobusa privatnog prijevoznika izgubio je kontrolu i probio ogradu dječjeg igrališta rano poslije podne, a u nesreći je ozlijeđeno petero djece.

Troje ih je prevezeno u Dječju kliniku Kliničkog centra, jedno u Zemunsku opću bolnicu a jedno se naknadno javilo liječnicima, doznaje Radio-televizija Srbije.

Mediji izvješćuju da je ozlijeđeno više osoba, ali nitko od njih nije životno ugrožen. Agenciji Tanjug potvrđeno je u MUP-u da je vozač autobusa uhićen. Gradska uprava Beograda priopćila je da se privatno poduzeće kojem je povjeren javni gradski prijevoz putnika na liniji 45 mora "hitno izjasniti o nesreći".

Resorne gradske vlasti potvrdile su da je riječ o autobusu privatnih prijevoznika koji čine konzorcij "Ariva" i "Unakop". Osim državnog poduzeća GSP Beograd koje uz autobuse koristi i tramvaje i trolejbuse, javni prijevoz u srbijanskoj prijestolnici obavlja i pet privatnih konzorcija, a povjerene su im 22 gradske i prigradske linije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u