Prošlo je godinu dana od stravičnog zločina koji je šokirao Austriju, ali i Srbiju, kada je Srbin Nenad L. (27) iskasapio svoju suprugu Dajanu Lazarević (22), također srpsku državljanku, a zatim njeno tijelo skrio u ladicu od kreveta, dok su njihova djeca vrijeme bila u stanu.

Za ovaj zločin koji je Nenad počinio 20. ožujka 2021. godine austrijske vlasti osudile su ga na doživotnu kaznu zatvora, a u obrazloženju suda stoji da su osumnjičeni i žrtva bili u lošim odnosima i da ga je ona htjela ostaviti, piše srpskainfo.com.

– Optuženi je u napadu više puta udario Dajanu u lice, a ona ga je tada ugrizla za prst. Potom je on uzeo nož iz ladice i nekoliko puta isjekao ženu po vratu, a zatim je drugim nožem izbo još nekoliko puta u grudi. Nakon zločina je pozvao dadilju da mu pričuva djecu, jer, navodno, njegovoj supruzi nije dobro. Tada je otišao u policiju i poslije nekoliko sati se predao – rekao je sudac na suđenju.

Krvavom piru prethodilo je nekoliko incidenata.

Ubijena djevojka početkom prošle godine podnijela je zahtjev za razvod braka zbog višegodišnje torture.

U prosincu 2020, nožem je nasrnuo na nju, njene roditelje i njenog brata na proslavi, pa mu je sud u Salzburgu propisao zabranu prilaska.

Austrijski mediji prenijeli su da je Nenad više puta tukao svoju suprugu i da ju je redovno davio, kao i da joj je slao prijetnje kako će je “ubiti kao kokošku” i da je više puta rekao da nema problem s tim da joj naudi, piše Blic.

– Nakon što je svoju suprugu iskasapio noževima, potpuno mirno je otišao u policiju. A da cjelokupna situacija bude još strašnija, njihova dječica su bila u prostoriji pored, jedna kćer je tada imala 4 godine, druga je imala 7 mjeseci – ispričao je izvor.

Nenad je nakon ubojstva je ušao na njen Facebook profil i promijenio njihovu profilnu sliku, a 12 sati nakon zločina sa svog osobnog profila napisao je ispod iste slike: “Počivaj u miru srce moje!”.

Prijatelji nesretne djevojke ispričali su tada da je Dajana mnogo propatila u njihovom zajedničkom životu.

– Dajana je mnogo patila s njim, ali ga je voljela. Bila je puna ljubavi. Praštala mu je prevare, kontroliranje telefona, a onda joj je taj psihopat oduzeo život – rekla je ranije prijateljica i dodala:

– Bila je osoba koja bi prije dala drugima nego sebi, prije svega najbolja majka za svoju djecu, domaćica, pa onda sve ostalo. Još sam u šoku, ne mogu shvatiti što se događa, da je više nikada neću ni vidjeti ni zagrlit.

Usprkos svom nasilju koje je proživljavala s Nenadom, Dajana je ipak nalazila snage da se viđa s njim.

– Nakon incidenta na rođendanu ipak su se nastavili viđati. Dajana je čak željela povući zahtjev za razvod, ali su se tome protivili njeni roditelji. Kobne večeri oni su se sastali da bi mu ona to rekla, međutim, njih dvoje su se tada sukobili jer on to nije htio prihvatiti pa ju je ubio – ispričao je izvor upoznat sa slučajem.

Tijekom sudskog procesa odvjetnik koji zastupa obitelj žrtve nije želio komentirati presudu, ali je rekao da je sud naložio da Nenad Dajaninim kćerkama i roditeljima mora isplatiti 100.000 eura odštete.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok