• Short title article: Morski pas bik

Zasad se ne zna koja vrsta morskog psa je napala i usmrtila djevojčicu, no nagađa se da je riječ o morskom psu biku koji je prilagođen za život u slatkoj vodi.

Šesnaestogodišnju djevojku iz Australije napao je i ubio morski pas dok je plivala u rijeci Swan, prenose lokalne vijesti. Nakon što je izvučena iz rijeke, djevojka je proglašena mrtvom. Inspektor iz policije Zapadne Australije Paul Robinson na konferenciji za novinare rekao je da je djevojka skočila u vodu kako bi plivala s dupinima. Prenosi Večernji.hr.

Nakon što su je izvukli iz vode, policija joj je pokušala spasiti život no bila je mrtva na mjestu događaja.

Zasad se ne zna koja vrsta morskog psa je napala i usmrtila djevojčicu, no nagađa se da je riječ o morskom psu biku koji je prilagođen za život u slatkoj vodi pa se nalazi u većini rijeka u Australiji. Prije dvije godine ista vrsta morskog psa u istoj je rijeci napala 51-godišnjaka kojeg su iz vode izvukli svjedoci.

poster
"Estuarij rijeke Swan dobro je stanište za morske pse i to znači da ljudi mogu doći u bliski kontakt s njima", rekao je Andrew Chin, viši znanstveni suradnik na Sveučilištu James Cook. "Nažalost, neki susreti završe loše i u ovom slučaju s tragičnim ishodom", rekao je i naglasio da su napadi i dalje vrlo rijetki, ali traumatizirajući za sve uključene.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok