• Short title article: Nashville

Objavljene su i snimke koje pokazuju da se napadačica dovezla ispred škole u svom automobilu, potom razbila staklo na vratima i tako ušla u zgradu.

Usmrćena napadačica koja je u ponedjeljak ujutro u privatnoj kršćanskoj osnovnoj školi u Nashvilleu ubila šestero ljudi, uključujući troje djece, identificirana je kao Audrey Elizabeth Hale (28), izvijestile su vlasti. John Drake, šef policije u Nashvilleu, oslovio je napadačicu ženskom zamjenicom, ali je na pitanja novinara precizirao da se Audrey Elizabeth Hale izjašnjava kao transrodna osoba. Još uvijek nije jasno je li napadačica službeno identificirana kao žena ili muškarac.

Objavljene su i snimke koje pokazuju da se napadačica dovezla ispred škole u svom automobilu, potom razbila staklo na vratima i tako ušla u zgradu. Onda je počela lutati hodnicima, a na sebi je imala crvenu kapu, maskirne hlače i nešto što liči na zaštitni prsluk. Hale je u jednoj ruci nosila jurišnu pušku, dok joj je drugo, slično oružje visjelo s lijevog boka. Policija tvrdi kako je napad bio unaprijed planiran te da je u tijeku analiziranje manifesta i pisma napadačice koju je policija usmrtila nedugo nakon pucnjave. U policiji dodaju kako je napadačica legalno nabavila dvije puške i da je u trenutku napada kod sebe imala karte i crteže školske zgrade.

Nadodaju da je napadačica bivša učenica te škole.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube