• Short title article: I Bugatti

Bugatti s partnerima iz Binghattija iz UAE-a gradi luksuzni stambeni neboder u Dubaiju, objavio je Mate Rimac na svom Facebooku.

"Jučer smo zajedno s našim partnerom Binghattijem predstavili prvi svjetski projekt Bugatti Residence ispred pune Coca-Cola Arene u Dubaiju s 15.000 gostiju. Jako sam ponosan na ovaj projekt, naš tim koji je neumorno radio na njemu i našeg sjajnog partnera Binghattija", objavio je Rimac.

Kako stoji u opisu projekta na stranici Bugattija, sve je zamišljeno kao "oaza u srcu metropole", javlja Index.

 

"Bugatti Residence će sadržavati 171 vilu Riviera i 11 penthausea Sky Mansion, od kojih će svaki biti apsolutno jedinstven s kuriranim rasporedom po narudžbi. Bit će opremljeni luksuznim sadržajima, uključujući plažu, privatni bazen, jacuzzi spa, fitness klub, privatnog sobara, kuhara, ekskluzivni privatni klub i dva lifta za automobile od garaže do penthousea. Rezidencija također nudi mnoštvo vrhunskih i prilagođenih usluga posvećenih stanovnicima, uključujući usluge šofera konsijerža po narudžbi", stoji na stranicama Bugattija.

Nije objavljeno koliko će koštati projekt.

Rimcu će država pokloniti 180 milijuna eura

Podsjetimo, jučer je objavljena vijest kako je Europska komisija odobrila hrvatsku državnu pomoć u iznosu od 179.5 milijuna eura za projekt robotaksija koji razvija Rimac. Sredstva će biti isplaćena u obliku izravne bespovratne potpore i pokrit će oko 45 posto prihvatljivih troškova.

Ako se projekt pokaže profitabilnim, odnosno ostvari dodatnu zaradu, Rimac će dio dobivene pomoći vratiti državi. Riječ je o projektu šire urbane mobilnosti u Zagrebu koji će korisnicima omogućiti kombiniranje više načina prijevoza preko jedinstvene platforme.

Cilj potpore je podržati tvrtku P3M (Project 3 Mobility LLC) u razvoju usluge koja se temelji na potpuno autonomnom električnom vozilu, tzv. robotaksiju. Europska komisija smatra da je ova mjera potrebna i prikladna za potporu razvoju inovativnih rješenja za urbanu mobilnost, čime se pridonosi strateškim ciljevima EU povezanima s digitalnom tranzicijom.

Project 3 Mobility

Marko Pejković, glavni izvršni direktor (CEO) Project 3 Mobilityja, prokomentirao je jučerašnju odluku. "Ovo je za nas veliki trenutak. Proces odobravanja projekta u tijelima Europske unije bio je iznimno dug i zahtjevan, sve zajedno trajalo je preko dvije godine od kada smo počeli razgovarati o projektu. Ponosni smo što smo uspješno ispunili sve kriterije i pred domaćim i EU institucijama pokazali vrijednost svog projekta", kazao je

"Kroz dvije godine bilo je potrebno detaljno opravdati usklađenost našeg projekta s ciljevima europske zelene tranzicije, ali i pokazati dodanu vrijednost u čitavom nizu društvenih aspekata, sve kako bismo opravdali financijsku potporu EU za njegov razvoj. Ova potpora samo je dio sredstava potrebnih za razvoj projekta", dodao je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok