• Short title article: Bivši obavještajac

SAD je pozvan da otkrije dokaze o NLO-ima nakon što je bivši obavještajni dužnosnik rekao da vlada posjeduje "netaknuta i djelomično netaknuta" izvanzemaljska vozila.

Bivši obavještajni dužnosnik David Grusch, koji je vodio analizu "neobjašnjivih anomalnih fenomena" unutar Ministarstva obrane, tvrdi da SAD ima letjelice neljudskog podrijetla.

Informacije o tim vozilima nezakonito su uskraćene Kongresu, rekao je Grusch koji je napustio svoju poziciju u američkoj obavještajnoj službi nakon 14 godina. Jonathan Grey, obavještajni dužnosnik u Nacionalnom obavještajnom centru za zrak i svemir, potvrdio je postojanje "egzotičnog materijala", dodajući: "Nismo sami", prenosi The Guardian.

Navodi dolaze nakon što su brojna viđenja i izvješća oživjela pozornost na izvanzemaljske brodove, a potencijalno i posjete posljednjih godina. Godine 2021., Pentagon je objavio izvješće o neidentificiranim letećim objektima (UAP) te naveo kako je zabilježeno 140 slučajeva susreta s UAP-om koji se ne mogu objasniti. Izvještaj je uslijedio nakon curenja vojnih snimaka koje pokazuju naizgled neobjašnjiva događanja na nebu.

David Grusch kazao je da je američka vlada desetljećima nalazila fragmente neljudskih letjelica, a u nekim slučajevima čak i cijele. Analizom je, kako je naveo, utvrđeno postojanje materijala "egzotičnog porijekla".

"Fenomen neljudske inteligencije je stvaran. Nismo sami. Ovo je globalni fenomen", kazao je pak Grey.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok