• Short title article: Dokumentacija

Financijska agencija (Fina) je izvijestila kako je Rimac Grupa predala Fini sva financijska izvješća za 2021. godinu te se nastavno na medijske napise ispričavaju Rimac Grupi zbog pogrešne interpretacije u javnosti, što je potencijalno moglo negativno utjecati na imidž društva.

Podsjetimo, osnivač Rimac Automobila i izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac 3. svibnja je putem statusa na svom Facebook profilu izvijestio da je ta kompanija predala revidirano financijsko izvješće za 2021. godinu Fini, iz kojeg je vidljivo vidljivo da je kompanija ostvarila ukupni prihod od 1,46 milijardi kuna i dobit od 644 milijuna kuna. Navodi Večernji list.

Pojedini mediji, međutim, jučer su prenijeli navode iz Fine kako su izvješća koja je Rimac predao bila nepotpuna.

Iz Fine su danas izvijestili da “nastavno na medijske napise o predaji godišnjeg financijskog izvješća za javnu objavu za 2021. godinu društva Rimac Group, Fina je detaljno razmotrila slučaj i obavještava javnost da je društvo Rimac Group predalo sva financijska izvješća za 2021. godinu.”

Navode kako su ustanovili da je to društvo 3. svibnja predalo dokumentaciju u Fininoj poslovnici gdje su njihovi zaposlenici obavili učitavanje dokumentacije.

Društvo Rimac Group, kako pojašnjavaju iz Fine, naknadno je utvrdilo da javno objavljeno revidirano financijsko izvješće društva nije potpuno, tj. da ne odgovara dokumentu koji je društvo Rimac Group predalo, nakon čega su o tome informirali i Finu.

Iz Fine ističu kako postoji mogućnost da je prilikom učitavanja dokumentacije u Fini došlo do greške pri učitavanju, odnosno da ona nije u potpunosti učitana u sustav.

Istovremeno, utvrdili su da je jedan od dokumenata koje je društvo Rimac Group predalo potpisan faksimilom. S obzirom na to da Fina može isključivo prihvatiti potpis u originalnom obliku, zatražili su novi dokument od Rimac Grupe kako bi sva dokumentacija bila potpuna i ispravna.

Na Finin zahtjev, društvo Rimac Group je dostavilo dokument s originalnim potpisom te su time svi dokumenti ispravno predani.

“Ovim putem se ispričavamo društvu Rimac Group zbog pogrešne interpretacije u javnosti, što je potencijalno moglo negativno utjecati na imidž društva”, navodi se u današnjoj objavi Fine na njihovoj internetskoj stranici.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok