• Short title article: Zašto je alarm kasno aktiviran

Plan koji su osmislili atraktivna plavuša i njezini sudionici Robert S. (29) i Marko I. (45) bio je jednostavan.

Njemački tabloid Bild nastavlja s iznošenjem detalja optužnice protiv Mirnese Bešlić Miki iz BiH koja je iz tvrtke gdje je radila ukrala 1,25 milijuna eura.

Naime, sigurnosne mjere u tvrtki “Prosegur” u Stuttgartu se očito lako mogu zaobići, a Mirnesa (42) je to uspjela iskoristi, prevarila je kolege i izašla s velikim novcem u torbi.

Zakasnila na posao 

Plan koji su osmislili atraktivna plavuša i njezini sudionici Robert S. (29) i Marko I. (45) bio je jednostavan. Prema optužnici, Mirnesa je 14. listopada zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donijela torbu napunjenu ručnicima, piše Bild.

Kad su joj kolege napravile pauzu u 15 sati, Mirnesa se ponašala kao da želi nadoknaditi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, skupljala novčanice od 100 i 200 eura u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe, a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez videonadzora, izvadila je ručnike iz torbe i zamijenila ih novcem.

Zašto je alarm kasno aktiviran?

Nakon toga Mirnesa je mirno napustila tvrtku sa 1,25 milijuna eura. Kontrole torbe nije bilo.

Zašto su sigurnosne mjere u kompaniji za transport novca tako male?

- Nažalost, ne mogu da vam dati nikakve informacije o ovome, jer je to jako osjetljiva informacija koja se odnosi na sigurnost - rekao je glasnogovornik “Prosegura” Julijan Sibert.

Također, izgleda da je bilo i propusta. Kako Bild saznaje od istražitelja, oko dva sata nakon krađe, zaposleni u “Proseguru” su primjetili da nedostaje novac, prenosi Avaz.

Policija je, prema informacijama, obaviještena tek oko 20 sati. Mirnesa tada vjerojatno više nije bila u Njemačkoj.

Ukradeni novac još nije pronađen. Vjerojatno je kod Roberta S. koji je Mirnesu nagovorio na ovo kriminalno djelo. On je još uvijek u bijegu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok