• Short title article: Skuplje nego prošle godine

Uvođenje eura odrazilo se i na turizam u Hrvatskoj, vlasnici apartmana žale se na loš start ljetne sezone, a domaći turisti na cijene.

Kako piše N1 u Hrvatskoj u usporedbi s prošlom turističkom sezonom samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji taj broj se sa 17 tisuća popeo na 18.770, od toga je četiri posto više na Makarskoj rivijeri, na kojoj je ovoga mjeseca bilo više od 130 tisuća gostiju.

U Makarskoj nisu primijetili manjak stranih gostiju kojima povećane cijene nisu problem. "Bilježimo dvostruko veće brojke noćenja u odnosu na prethodnu godinu. Što se tiče šestoga mjeseca, na polovici su već bili rezultati pet posto bolji od protekle godine", kazao je direktor hotela Stefano Vranješ.

Turisti u Tučepima kazali su kako je prijašnjih godina bilo jeftinije. Sudeen iz Švedske kaže: "Da, skuplje je nego prije. Tako je kako je, ako želiš biti ovdje, ne možeš se žaliti. Cijene su takve.” Turist iz Norveške je rekao da ipak voli nešto jeftinije, ali da su mu i ove cijene u redu. "Cijene su kao u Njemačkoj, čak i veće. U nekim restoranima i dosta veće. Pivo je četiri, četiri i pol eura, čak i pet. Mislim da to nije neopravdano, ja živim u Njemačkoj i mogu, ali domaći koji žive ovdje nemaju šanse to platiti", rekao je Boris iz Njemačke o visokim cijenama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok