• Short title article: Toplo vrijeme

Poljski institut za vremensku prognozu objavio je da je u rujnu temperatura bila za 3,6 stupnja Celzijusa iznad prosjeka.

Austrija, Francuska, Njemačka, Poljska i Švicarska objavile su da je ovaj rujan najtopliji u povijesti.

U Njemačkoj, meteorološki ured DVD priopćio je kako je ovaj mjesec bio najtopliji od kada se bilježe podaci i za gotovo četiri stupnja iznad prosjeka u razdoblju od 1961. do 1990 godine.

Poljski institut za vremensku prognozu objavio je da je u rujnu temperatura bila za 3,6 stupnja Celzijusa iznad prosjeka, prenio je AFP.

Nacionalni meteorološki organi u Austriji i Švicarskoj također su registrirali najvišu prosječnu rujansku temperaturu ikada, dan nakon što je studija otkrila da su švicarski glečeri izgubili 10 posto količine leda za dvije godine uslijed ekstremnog zagrijavanja, prenosi Srna.

Španjolski i portugalski nacionalni meteorološki instituti upozorili su da će nenormalno visoka temperatura zahvatiti ove zemlje tijekom vikenda, te da će živa u dijelovima južne Španjolske preći 35 stupnjeva.

Francuska meteorološka agencija Meteo-France priopćila je da je prosjek temperature u rujnu u zemlji oko 21,5 stupanj, što je za 3,5 do 3,6 stepeni iznad prosjeka za period od 1991. do 2020. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok