• Short title article: Nesreća u Veneciji

Radilo se bračnom paru A.B. i M.B. koji je bio na bračnom putovanju, a roditelji muškarca nakon saznanja odmah su se uputili u Italiju, dodali su iz policije u Veneciji.

Hrvatica koja je poginula u stravičnoj nesreći autobusa u Mestreu kod Venecije bila je u šestom mjesecu trudnoće, potvrdila je ekskluzivno za Večernji list policija Venecije. U autobusu, u kojem je stradalo ukupno 21 osoba, nalazio se bračni par iz Hrvatske, od kojih je žena preminula. 

Podsjetimo, autobus je sinoć u nesreći udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku te se prevrnuo i pas s visine od 10 metara na krov. Ranije smo izvijestili kako je muškarac teško stradao te je u kritičnom stanju, dok je hrvatska državljanka preminula. Navodi Večernji.hr.

Inače, radilo se bračnom paru Antoneli i Marku Bakoviću koji su bili na bračnom putovanju, a roditelji muškarca nakon saznanja odmah su se uputili u Italiju, dodali su iz policije u Veneciji. U nesreći je poginula najmanje 21 osoba, među njima i dvoje djece, a 15 ih je ozlijeđeno. Među poginulima su Ukrajinci, Francuzi i Nijemci.

Informaciju je potvrdilo i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

"U prometnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno", kaže se u priopćenju. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ujedno je izrazilo sućut obitelji preminule hrvatske državljanke. Također je naglasilo da je "Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti".

Inače, Večernji list u posjedu je snimke nadzorne kamere na kojoj se vidi bijeli autobus kako prelazi nadvožnjak Vempa u mjestu Mestre pokraj Venecije. U jednom trenutku, sasvim iznenada, autobus pun turista pada preko ograde nadvožnjaka s visine od desetak metara.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok