• Short title article: Deveta doživotna u Srbiji

Viši sud u Zaječaru izrekao je doživotnu kaznu zatvora M. N. jer je 21. veljače u Zaječaru nasmrt pretukao dvogodišnju kćerku svoje nevjenčane supruge.

Obrana je najavila žalbu, prenosi RTS.

Za smrt dvogodišnje P. V. Viši sud u Zaječaru odredio je doživotnu kaznu zatvora, a branitelj osuđenog M. N. najavio je žalbu Apelacijskom sudu u Nišu.

Ovo je deveta prvostupanjska kazna doživotnog zatvora u Srbiji.

U svojim završnim riječima postupajući tužitelj je sudu predložio da M. N. za krivično djelo teško ubojstvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Sa druge strane, branitelj Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenik osudi na kaznu zatvora od 20 godina umjesto na doživotni zatvor.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti djevojčice dostavljen Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru, smrt djevojčice je nastupila neposredno usljed prestanka disanja i srčanog rada, prouzrokovanog "obimnim jakostupanjskim ozljedama glave i posljedičnim razvojem jakog otoka mozga".

Kod djeteta su utvrđene i druge ozljedu koje zbirno predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život.

Vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuropsihijatrije ukazuje da je M. N. u vrijeme ubojstva bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod utjecajem alkohola s količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Optužen je da je 21. veljače u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju kćerku svoje nevjenčane supruge i teško ju ozlijedio. Dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gdje je preminulo, prenosi RTS.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok