• Short title article: Otrovali djecu

Stravična priča iz Novog Sada ledi krv u žilama.

Lav i Martina Petrović Suvajdžić, muž i žena, mladi bračni par od 23 i 25 godina, usmrtili su svoje dvoje djece od godinu i tri godine te se potom bacili u smrt. Sumnja se da su supružnici bili članovi sekte, a i djeci su dali mitološka imena Aros i Ehos. Navodi Večernji list BiH.

Otrovali djecu

Forenzičari, inspektori, policija... svi istražuju slučaj koji je potresao susjedstvo. Prema prvim informacijama, djecu su ubili pesticidom za vinovu lozu. - Prazna vrećica pronađena je u dvorištu kuće, a policija provjerava postoji li mogućnost da su djeca otrovana upravo time. Tijela su na obdukciji koja će utvrditi kako su mališani izgubili živote - kaže izvor Kurira i objašnjava da je trovanje pesticidima, odnosno fungicidima, jako opasno za ljude i da stvara paralizu respiratornog sustava, uslijed čega nastupa smrt.

- Vrećica fungicida koja je nađena može se naći u slobodnoj prodaji i jeftina je. Obično se koristi za vinovu lozu. Otkud to u njihovu dvorištu, utvrđuje istraga. Tu je pronađena ta prazna vrećica - objašnjava izvor. Žitelji Petrovaradina u Novom Sadu, gdje su nađena mrtva djeca stara godinu i tri godine, kažu za Kurir kako ovakvo nešto nisu mogli ni sanjati.

- Svi smo u čudu da se ovakvo nešto dogodilo... Bili su jako mirni i ne možemo vjerovati da je netko spreman ubiti svoju djecu. Kažu da su ih otrovali, dali im nešto u hranu i dječica su preminula. Čuli smo da je mlađe dijete nađeno u krevetiću, a starije u krevetu, nisu imali ozljede pa sve ukazuje na to da su otrovani - kažu žitelji, dok rođakinja vlasnika kuće dodaje: - Taj bračni par u kući je živio dvije godine, a u pitanju je pomoćna kuća, dok u velikoj kući trenutačno na katu žive dva mladića, ali u toj kući se često mijenjaju stanari. Djed, vlasnik kuće, preminuo je u siječnju ove godine u Švedskoj i ovih dana čekamo da njegovo tijelo bude prebačeno ovdje kako bismo ga pokopali. Volio je dolaziti ovdje tijekom ljeta, poznavao je tu obitelj i bili su mu dragi - priča šokirana rođakinja vlasnika.

Susjed, koji je želio ostati anoniman, ne može doći sebi.

- Mladi bračni par nismo poznavali, a znali smo da stanuju tu, u dvorišnoj, tik uz prednju vlasnikovu kuću. Oni su jako rijetko izlazili iz kuće i gotovo da nisu ni komunicirali sa susjedstvom. Ne znamo ni kako se zovu ni odakle su došli, prije dvije godine kada su se uselili. Nju smo viđali s vremena na vrijeme kada je izlazila s djecom u šetnju - kaže susjed.

A pozadina o kojoj se govori još je strašnija. Sumnja se da se obitelj bavila okultizmom, da su završili u nekoj vrsti sekte, čemu svjedoče i egipatski simboli na zidovima, pa bi to mogla biti i pozadina cijele priče. - Riječ je o simbolima sotone i onima koji znače odvajanje od ovog svijeta. Imena koja su dali djeci također su zbunjujuća jer su mitološka, što navodi javnost da su mladi bili u raljama sekte - tvrde sugovornici iz Srbije. Kako su ranije stručnjaci navodili, u Srbiji ima jako puno sekti.

- Sektaški rituali su daleko od onoga što je blisko i razumljivo običnom čovjeku i svojevrstan su prikaz izopačenog uma, od konzumiranja umočenog peciva i kruha u životinjsku krv, preko spavanja u grobnicama, prostituiranja, ubojstava i samoubojstava do orgijanja.

Pripadnici sekti ne prezaju ni od čega, vodeći se načelom kontriranja svemu što je kršćansko - rekao je Dimitrije Pastuović, jedan od najpoznatijih stručnjaka za sekte.

Gradonačelnik u šoku

Prema navodima, Lav je rodom iz Beograda, a jedni za Martinu kažu da je slovačkih korijena te godinama ne kontaktiraju sa svojom obitelji. Što se dogodilo u njihovim glavama, nitko ne zna. U povodu tragedije u Novom Sadu oglasio je i tamošnji gradonačelnik Milan Đurić. - Kao čovjek zatečen sam i užasnut činjenicom da su u našem gradu ugašena četiri mlada života, od kojih su dva dječja.

Novi Sad ne pamti ovakvu tragediju i ne postoje riječi koje bi u ovom trenutku bile prikladne. Izražavam sućut obitelji, prijateljima i svim bližnjima tragično nastradale obitelji u nadi da nam se ovakvo nešto nikada neće ponoviti - riječi su koje je uputio gradonačelnik Đurić uz apel nadležnim tijelima da žurno ispitaju sve okolnosti u vezi s događajem.•

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok