• Short title article: Snažan potres

Crnogorski mediji kratko su izvijestili o snažnom potresu, a tamošnji stanovnici šale se kako su se diljem regije oglasili o potresu prije njih.

Na stranicama EMSC-a već je tisuću reakcija iz Crne Gore, Hrvatske i BiH...

Dobro jutro radni narode Crne Gore, dosta ste spavali do podne - jedna je od reakcija svjedoka potresa koji je nekoliko minuta nakon 4 sata ujutro pogodio crnogorsko područje. Iz dubokog sna probudio je mnoge diljem Hrvatske i BiH. Crnogorski mediji kratko su rano ujutro izvijestili o snažnom potresu, a tamošnji stanovnici šale se kako su se diljem regije oglasili o potresu prije njih. Na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC) stiglo je preko tisuću reakcija., piše 24sata.hr.

- A viđi ovo, cijela Juga se probudila da prokomentariše prije nego mi u CG đe je i bio zemljotres. Javljamo sutra jesmo li svi na broju. Ostajte nam dobro! - piše jedan Crnogorac. 

- Taman sam bila krenula da spavam, više ga ne smijem zaspit... - piše jedna svjedokinja iz Crne Gore.

- Treslo je baš dobro i dugo je trajalo, spavali smo svi u kući, ali je vječnost koliko je drhtalo, kako su sekunde nekad velike... - još je jedna od reakcija.

Nakon prvog, i najjačeg, uslijedio je niz slabijih potresa. Onaj od 3,1 po Richteru zatresao je u 4.30 sati, potom od 2,3 po Richteru u 5.01 sati, još jedan u 5.18 sati od 2,6 po Richteru i posljednji od 2,8 po Richteru u 5.38 sati. 

Kako su izvijestili iz Seizmološke službe RH, epicentar bio je 56 kilometra Sjeveroistočno od Dubrovnika. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je VII (sedam) stupnjeva EMS. Za sada nema podataka o eventualnoj šteti, a prema informacijama tamošnjega Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, šteta je mogla biti izazvana u epicentralnom području.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok