• Short title article: Migranti
Foto: Slobodna Dalmacija

U prometnoj nesreći u mjestu Brnaze jutros oko 7 sati poginule su četiri osobe, izvijestila je policija.

Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 7 sati u mjestu Brnaze kada je osobno vozilo sletjelo izvan kolnika i nakon toga udarilo u zid, priopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Četiri, od ukupno devet osoba u automobilu, poginulo je na mjestu događaja, a ostali su prevezeni u KBC Split.

Kako se neslužbeno doznaje, u osobnom automobilu marke Audi karavan mađarskih registracija među četiri poginule osobe bilo je i dijete, a pet preostalih ozlijeđenih osoba je vozilima Hitne medicinske pomoći iz Sinja, Trilja, Solina i Splita prevezeno u splitsku bolnicu na daljnju obradu. Javlja HRT.

Četvero je teško ozlijeđeno i trenutno su na operacijskim stolovima. Liječnici se bore za njihov život. 

Peti putnik je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama.

Pročitajte još: Četiri osobe poginule u prometnoj nesreći kod Sinja

- Među njima je i jedno dijete između 12 i 15 godina. Kako doznajemo iz KBC-a, jedna je osoba pri svijesti. Pokušava se pronaći prevoditelj za arapski jezik kako bi se dobilo više detalja o ovoj teškoj nesreći,  izvijestila je HRT-ova reporterka Ivana Šilović.

Policija je o događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo koje na mjestu nesreće rukovodi očevidom.

Zbog očevida promet se na tom dijelu ceste odvija krajnje otežano.

Policija traga za još jednim vozilom

Policija je i službeno potvrdila kako je riječ o migrantima.

- Utvrđeno je da je se u automobilu prevozilo osam osoba, najvjerojatnije migranata. Četiri osobe su poginule, a pet ih je u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama. Ne znam u kojoj je kategoriji vozač, među poginulima ili u bolnici. Vozilo je izbjeglo jedan policijski punkt. Nije se radilo o klasičnoj potjeri autom, već vozač zbog neprilagođene brzine nije uspio skrenuti u zavoju te je udario u zid, rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

- Policija nastoji i čini sve kako bi u ovakvim situacijama izbjegli da u opasnost dođu ili građani ili policijski službenici. Traga se za još jednim vozilom koje se ranije odvojilo u drugom smjeru, rekao je Božinović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok