Nakon divljanja židovskih naseljenika u kojemu je živa spaljena palestinska beba, nakon napada židovskog ekstremista na Pride u Tel Avivu u kojem je na smrt izbodena Shira Banki 16-to godišnja sudionica, čini se da Izrael sve više tone u krvoproliće i beznađe. Pa ipak čuda se događaju i to u nevjerovatnim situacijama.

Prije par dana na Twitteru je objavljena fotografija koju rijetko kada imamo priliku vidjeti, na njoj se prikazuje izraelska policajka koju svojim tijelima brane dva policajca dok židovski naseljenici po njima bacaju kamenje. Prenosi Dnevni avaz.

Fotografiju je napravio Shaul Golan za izraelske novine Yedioth Ahronoth na zapadnoj obali, točnije na palestinskoj teritoriji u koju stalno upadaju oružane skupine židovskih naseljenika.

Nedavno stvoreno naselje u blizini Esh Kodesha je postalo poprište borbe između Židova i Palestinaca nakon što su židovski ekstremisti zasuli kamenjem Palestince koji rade u polju. Uprkos pokušaju izraelske policije da spriječi sukob, židovski naseljenici  su počeli bacati kamenje na sve i svakoga, uključujući i na policajce.

Dok su se muške kolege uspjele spasiti iz nezgodne situacije na meti je ostala izraelska policajka koju su Palestinci brže bolje zaštitili vlastitim tijelima.

Profesor Igal Sarna je objavio fotografiju na Facebooku uz slijedeće riječi:

"Nakon brojnih godina nasilja na okupiranim terirorijama događa se stanovita transformacija svijesti."

Jedan od Palestinaca koji su tijelom obranili policajku je Zakira Sadah, poljoprivrednik zaposlen u izraelskoj kompaniji Rabbis for Human Rights.

RHR je kompanija koja pokušava zaposliti što više Palestinaca kako bi osigurala ekonomsko dobrostanje ljudima koji se nalaze u navjećem konc-logoru na svijetu, točnije Palestincima na zapadnoj obali.

Gledajući na sve što se događa u Palestini i Izraelu, za mir niti nema nade, ali pozdravljamo sve empatične ljudske geste bez obzira s koje strane one dolazile.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok