Većina predstavnika političkih stranaka iz općine Tomislavgrad analizirali su i raspravljali oko prijave za dopisno glasovanje u ovoj općini te su uz svoje potpise donijeli zaključak gdje izražavaju opravdanu sumnju u ispravnost određenog broja prijava za dopisno glasovanje te traže od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH te pravosudnih i istražnih institucija za postupanje po ovoj problematici.

U dopisu upućenom medijima navodi se da su se također  usaglasili i traže od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH javnu objavu popisa svih prijavljenih osoba za dopisno glasovanje u općini Tomislavgrad kako bi građani ostvarili uvid i ukazali na određene nepravilnosti. Piše Fena.

Isto tako zaključkom pozivaju sve sudionike u izbornom procesu , političke stranke ,kolaicije , nezavisne liste i kandidate , nadležne institucije , udruge građana i birače da dadnu svoj doprinos i omoguće poštrene izbore u općini Tomislavgrad.

Na navedenom dopisu nalaze se potpisnici predstavnika većine političkih stranaka i nezavisnih kandidata koji sudjeluju na predstojećim lokalnim izborima te se još očekuju potpisi HDZ BiH i SDA.

Po izvješću SIP-a, u općini Tomislavgrad je registrirano 1003 osoba za dopisno glasovanje što je za 886 osoba više nego na lokalnim izborima 2012.godine te čine 12% ljudi od ukupnog broja koji izlaze na izbore u ovoj općini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok