U više naseljenih mjesta Općine Livno uočili smo uništavanje plakata Hrvatske liste za Livno.

U naseljenom mjestu Brina uništeno je 13. naših plakata. O ovom vandalskom činu upoznali smo PU Livno čiji su djelatnici uslikali svaki uništeni plakat. Također, naši plakati su uništeni ili uklonjeni u mjestima: Vidoši, Lopatice, Smričani, Žabljak, Rapovine, Lištani, Guber, Golubić i Držanlije. Općinskom izbornom povjerenstvu podnijeli smo prijavu protiv nepoznatih počinitelja, a kao dokaz priložili policijsko izvješće i slike na kojima se vide uništeni plakati Hrvatske liste za Livno.

Zabranjeno je uklanjati, prekrivati, oštećivati ili mijenjati štampane plakate, postere ili druge materijale, a koji se, u skladu sa zakonom, koriste u svrhu izborne kampanje političkih subjekata. Nadležne općinske institucije vlasti, dužne su osigurati ravnopravan tretman svim političkim subjektima, koji su ovjereni za sudjelovanje na izborima, u njihovim zahtjevima da javna mjesta i javne objekte koriste u svrhu kampanje, uključujući izlaganje plakata, postera i drugog sličnog materijala.

Plakati Hrvatske liste za Livno prvi su postavljeni na mjestima na kojima su uništeni ili u uklonjeni. Indikativno je, da su uništeni ili uklonjeni nakon što su pored njih postavljeni plakati HDZ BiH, a na više mjesta, umjesto plakata Hrvatske liste za Livno, postavljeni su plakati HDZ BiH, te postoji opravdana sumnja da su plakate uništavali aktivisti HDZ BiH.

Kome smeta i tko se boji Hrvatske liste za Livno? Ova vandalska postupanja nisu slučajna, jer su se dogodila na više mjesta u više mjesnih zajednica, što dokazuje da se radi o prljavoj kampanji od strane onih, koji su se osjetili ugroženi zbog prozivanja njihovih dužnosnika za korupciju i kriminal od strane članova Hrvatske liste za Livno.

Iako se radi o prljavoj predizbornoj kampanji, Hrvatska lista za Livno nastavlja borbu protiv nemorala, korupcije i kriminala, nezakonitog upošljavanja određenih privilegiranih obitelji i političkih uhljeba s kupljenom diplomom, a vandalima poručujemo: Suzbit ćemo korupciju i kriminal s Hrvatskom listom za Livno.

Livno, 28. rujna 2016.

Jakov Perković, predsjednik HLL

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok