Članovi i simpatizeri Udruge “Zaboravljeni branitelji” podružnica Tomislavgrad danas u podne prosvjedovali su u Šujici, gdje su na raskrižju magistralnih cesta koje povezuju Tomislavgrad s Livnom odnosno Kupresom blokirali promet na nekoliko sati.

Po riječima predsjednik Udruge Vladimira Galića, pedesetak branitelja s prostora Tomislavgrada na taj je način izrazilo svoje nezadovoljstvo zbog nepoštivanja dogovora u vezi s uvrštavanjem Rezolucije branitelja na dnevni red Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

“Zaboravljeni branitelji” od mjerodavnih su zatražili odgovor zašto do sada, iako je to bilo dogovoreno, nije formirana komisija predstavnika Parlamenta FBiH, resornih ministarstava i braniteljskih udruga koja bi radila na jedinstvenom zakonu za sve kategorije braniteljske populacije.

– Zahtijevamo da se osmisle i naprave radna tijela koja bi u institucijama pravila projekte i osiguravala sredstva za samozapošljavanje branitelja i njihovi obitelji. Jednostavno tražimo da država počne funkcionirati za male ljude, branitelje, radnike, seljake – kazao je Galić.

Nakon prosvjeda branitelji su se razišli u miru.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok