Samo nekoliko tjedana od objave o napadima vukova na pse, u duvanjskim selima Omolja i Seonice, uslijedili su novi napadi. Naime, jučer ujutro iznad štale Darka Radoša iz Omolja, na brdu Krš, pronađeni su ostaci mladog psa kojeg je usmrtio i napola pojeo vuk.

- Štenca sam tog dan susreo razigranog na obližnjoj ledini. O čijem se psu radi nije mi poznato, navodi Bože Radoš s portala omolje.com.

Da je napad vukova svakodnevan na ovom području govori i činjenica da je prije dva dana uočen silazak srna u selo. S obližnjih padina, gdje je odnedavno postalo stanište ove plemenite divljači, napadi vukova prisili su srne da zaštitu potraže među seoskim kućama. 

Ovakvi, svakodnevni napadi vukova poodavna nisu zabilježeni što zabrinjava i same stanovnike ovih sela u koje se polagano uvlači strah, pogotovo za vrijeme izlaska u večernjim satima. Je li se brojnost vukova naglo povećala, ili je u prirodi za njih ponestalo hrane, pitanje je na koje bi trebali dati odgovor mjerodavni iz lovačkih društava. Nadamo se da će poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se spriječili napadi vukova na kućne čuvare, piše omolje.com.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok