U srpnju prošle godine Veleposlanik  Republike Koreje, Park Won-sup  boravio je u posjeti Hercegbosanskoj županiji tijekom koje se razgovaralo o nastavku suradnje na projektima koje financira Republika Koreja.

Dogovorena je suradnja i na socijalnom polju kroz donaciju Republike Koreje Hercegbosanskoj županiji. Dva ambulantna vozila donirana su Crvenom križu Hercegbosanske županije koji će vozila na korištenje za potrebe rada i funkcioniranja ustupiti Domu zdravlja Livno i Domu zdravlja Drvar.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom i zaželio dobrodošlicu Veleposlaniku Park Won-sup –u i njegovim suradnicima.

„Nadam se da će vozila biti na korist svima koji žive na području Hercegbosanske županije i da ćemo imati veću mogućnost za pružanje kvalitetnijih zdravstvenih usluga“, rekao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije te dodao da je ovo samo jedan dio pomoći putem donacija Vlade Republike Koreje našoj županiji.

„U ime Vlade i svih građana zahvaljujem i s obzirom na raspoloženje Veleposlanika želim da se naša suradnja nastavi i u budućnosti. Dosadašnja suradnja i s članovima Vlade i s načelnicima bila je dobra i nema razloga da ne bude bolja“, rekao je predsjednik Vlade.

Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj istaknuo j e kako je prošle godine prvi put boravio u Livnu i izrazio zadovoljstvo ponovnim boravkom u županiji. Zahvalio je Vladi Hercegbosanske županije na pomoći pri realizaciji ovog projekta.

„Naša suradnja sa županijom počela je 2015. godine. Prvo smo pružili pomoć za renoviranje centra za mlade u Bosanskom Grahovu, Glamoču i Drvaru. Dva ambulantna vozila su naš drugi doprinos. Vozila su potpuno opremljena za oživljavanje i nadam se da će vozila biti korištena u svrhu spašavanja života onima koji su u potrebi, reko je Veleposlanik.

U sklopu donacije 19. i 20. prosinca 2016. godine održana je i obuka za djelatnike Domova zdravlja Livna i Drvara koju su pružili djelatnici Koranskog sustava za spašavanje. Tijekom obuke razmijenjena su iskustva i stručna saznanja na području pružanja prve pomoći i na području vatrogastva.

Naša suradnja s Hercegbosanskom županijom će se nastaviti i ove godine reko je Veleposlanik Park Won-sup te dodao da će Veleposlanstvo osigurati informatičku opremu za osnovne škole u županiji.

Predstavnik Crvenoog križa Hercegbosanske županije, Stjepan Vidović zahvalio je Republici Koreji što je prepoznata situacija u našoj županiji i što će suvremeno opremljena vozila biti od velike koristi naročito udaljenim krajevima u županiji.

Ministar rada zdravstva socijalne skrbi i prognanih, Dragoslav Topić reko je: „Ovo za nas nije mali poklon ovo je velika stvar za našu županiju koja će uveliko pomoći u spašavanju života“, te je zahvalio Veleposlaniku za donaciju uz želju da će vozila biti što manje korištena kad je u pitanju spašavanje života na prostoru naše županije kao i da stanovnici budu što zdraviji. 

Svečanosti su nazočili i ministar gospodarstva, Aleksandar Štrbac, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša, Hikmet Hodžić, gradonačelnik Livna, Luka Čelan, načelnik općine Drvar, Goran Broćeta, predstavnici županijskih i općinskih institucija, predstavnici Crvenog križa i domova zdravlja Livna i Drvara.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok