Na svojoj facebook stranici general Željko Glasnović objavio je dokument Državnog odvjetništva R Hrvatske upućen Hrvatskom državnom arhivu i Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru u kojem se traži da se omogući uvid u određene dokumente predstavnicima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Piše Tomislavcity.

U objavi je napisano:

"Dok ozbiljne države čuvaju sadržaje tajnih dokumenata desetljećima nakon povijesnih događaja kako ne bi narušile svoju nacionalnu sigurnost Hrvatska dijeli dokumentaciju kao prodavač kikirikija na nogometnoj utakmici.

Ta praksa još od mandata bivšeg predsjednika, suradnika udbe i ne tako spretnog lažljivca Stipe Mesića traje do danas. I onda se čudimo zašto tajni i strogo povjerljivi dokumenti završavaju u Beogradu. Na spisku su tisuće dokumenata koje su potpisivali zapovjednici hrvatskih snaga sve do potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Sjećamo se čuvenog hajduka Andrijice Šimića i njegove sudbine. Nakon veleizdaje u Imotskom 14. siječnja 1871.g, tridesotogodišnje robije i smrti Šimića jedan pjesnik je napisa: Šimić spava, ali izdaja ne spava.

Retoričko pitanje: Zvuči li to poznato?"

General Željko Glasnović

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok