U radnoj posjeti Vladi Hercegbosanske županije jučer je, 31.siječnja 2017. godine boravio federalni ministar prostornog uređenja, Josip Martić sa suradnicima.

Sastanku su u ime Vlade nazočili predsjednik Draško Dalić, savjetnik predsjednika za gospodarstvo i financije Zdravko Markov i predstavnici ministarstva gospodarstva Ivana Šimić i Vasilija Broćeta.

Predsjednik Dalić upoznao je ministra Martića da je Vlada Hercegbosanske županije do sada donijela Odluku o kandidiranju 20 javnih objekata iz oblasti obrazovanja i zdravstva za izradu detaljnih energetskih pregleda od čega je 10 energetskih pregleda financirala Vlada Federacije BiH. Vlada je donijela i Odluku o sudjelovanju u projektu Energetske efikasnosti u BiH koji kreditira Svjetska banka.

Predstavnici federalnog ministarstva upoznati su također da je objekt Županijske bolnice Livno kandidiran za utopljavnaje kao i objekt Doma zdravlja Tomislavgrad. Navedeni projekt će se realizirati u ukupnom iznosu od 975.515,29 KM.

Kao što je navedeno projekt kreditira Svjetska banka, dakle radi se o kreditu namijenjenom utopljavanju zgrada/ objekata koji se odnosi na promjenu otvora, postavljanju termo fasade, saniranju krovova i podova te prema potrebi i izmjeni sustava grijanja i rasvjete, te će se na taj način vršiti ušteda odnosno racionalno korištenje energija te će se stvoriti bolji uvjeti boravka pacijenata i bolji uvjeti za rad zdravstvenih djelatnika.

Predsjednik Vlade zahvalio je ministru Martiću i suradnicima što su ove godine u realizaciju projekta energetske efikasnosti Svjetske banke  uvrstili i Hercegbosansku županiju s obzirom da u prvoj godini implementacije ovoga projekta  Hercegbosanska županija nije bila uključena.

Tijekom sastanka ravnatelj Županijske bolnice fra Mihovil Sučić Livno, Ivan Cikojević, ravnatelj Doma zdravlja Tomislavgrad, Ivan Bagarić, federalni ministar prostornog uređenja, Josip Martić i predsjednik Vlade, Draško Dalić potpisali su Sporazum o razumijevanju i reguliranju odnosa u vezi s implementacijom potprojekata za unaprjeđenje energetske efikasnosti.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok