Udruženje “Žena BiH” u partnerstvu sa Udrugom socijalnih radnika HB županije, a uz financijsku podršku UN Women je počelo sa provođenjem projekta „Multidisciplinarni pristup u radu sa počiniteljima nasilja u obitelji u HB županiji“.

U prostrijama općine Tomislavgrad danas 08.veljače 2017.godine održat će se prvi radni sastanak na ovu temu s početkom u 11,00 sati.

Nasilje nad ženama i nasilje u obitelji je i dalje široko rasprostranjeni socijalni problem u Bosni i Hercegovini. Ovaj oblik nasilja se još uvijek tolerira i podrazumjeva socijalno prihvatljivim ponašanjem, a opravdava tradicionalnim i patrijahalnim odnosom društva prema mjestu i ulozi žena u njemu.

Svi međunarodni i lokalni pravni propisi u Bosni i Hercegovini vezani za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama propisuju „programe rada sa počiniteljima nasilja nad ženama i nasilja u obitelji“.

U tom smislu javila se potreba za povećanjem i harmonizacijom aktivnosti na ovom području rada, kao i za standardizacijom i širenjem servisa za tretman počinitelja nasilja u obitelji.

Opći cilj projekta je da doprinese provedbi ključnih dokumenata za borbu protiv nasilja i osigura primjenu multidisciplinarnog pristupa u tretmanu počinitelja nasilja u obitelji na području HB županije.

Aktivnosti projekta su usmjerene za analizu situacije u području tretmana počinitelja nasilja u obitelji u BIH, jačanje kapaciteta lokalnih institucija i organizacija u radu sa počiniteljima nasilja i osiguranje održivosti aktivnosti kroz potpisivanje Protokola o saradnji u HB županiji.

Sve projektne aktivnosti će se provoditi u HB županiji i uključit će najveći broj profesionalaca iz institucija koje u svom fokusu imaju prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

Priopćeno je iz općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok