Načelnik općine Livno Luka Čelan u radni posjetio primio je direktoricu projekta PRO Budućnost Majdu Behrem Stojanov sa suradnicama Editom Čolo Zahirović i Dajanom Bogdanović.

Riječ je o predstavnicama agencije Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država Catholic Relief Services (CRS) koja na području Bosne i Hercegovine djeluje više od dvadeset godina.

Na sastanku je bilo riječi o jednom od najvećih mirovnih projekata koji CRS provodi sa svojim partnerima u trideset gradova i općina Bosne i Hercegovine među kojima je i Livno.

Projekt Povjerenje, Razumijevanje i Odgovornost za Budućnost - PRO, promovira pomirenje u okviru zajednica u BiH a realizira se uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj je izgraditi povjerenje među građanima iz svih etničkih skupina u Bosni i Hercegovini, te podržati okruženje u kojem građani, potaknuti ključnim utjecajnim osobama, zagovaraju nove društvene promjene koje poboljšavaju kvalitetu života.

Na sastanku u Livnu također je bilo riječi o aktivnostima na projektu međureligijske suradnje. Istaknuta je spremnost obiju strana za nastavak suradnje na spomenutim projektima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok