Dana 25.02.2017 godine u prostorijama župe svetog Pavla u Münchenu održana je informativna tribina Livanjske zajednice Frankfurt i Livanjske zajednice Zürich.

Cilj ove informativne tribine je bio prestaviti Livnjacima u Münchenu rad i djelovanje ove dvije livanjske udruge u proteklom razdoblju te potaknuti Livnjake na području Münchena a i cijele Bavarske na okupljanje Livnjaka u udrugu.

Prva se prestavila LZ iz Frankfurta i detaljno prestavila svoje projekte u proteklom razdoblju i projekte za buduće djelovanje udruge...sam fokus prezentacije je bio na kvalitetnom organiziranju i humanitarnom djelovanju LZ te također odličnoj integraciji udruge u Njemačko društvo gdje su u kratkom periodu djelovanja udruge postignuti odlični rezultati.

Prezentaciju su vodili predsjednik udruge gos.Pavo Badrov te član UO gos.Petar Ćosić.

Zatim se prestavila LZ iz Züricha koju je vodio njen predsjednik gos. Jozo Dalić koji je u kratkim crtama prestavio osmogodišnje djelovanje LZ u Švicarskoj.

Naznačio je važnost okupljanja Livnjaka te zajedničko djelovanje svih registriranih udruga. Predsjednik LZ iz Züricha izvjestio je okupljeni skup o pokretanju inicijative o osnivanju ureda za dijasporu u Livnu i HBŽ.

Na samom skupu izražena je ogromna želja za osnivanjem i registriranjem Livanjske zajednice u Münchenu i Bavarskoj te će se u što kraćem roku osnovati inicijalni odbor i pripremiti potrebnu dokumentaciju za samu registraciju udruge.

Ovim putem još jednom pozivamo sve zainteresirane Livnjake a na poseban način mlade Livnjake na području Münchena i Bavarske da se uključe u osnivačke odbor i na taj način daju svoj doprinos da se u dogledno vrijeme osnuje LZ u Münchenu.

Priopćeno je iz Livanjske zajednice.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok