Prekjučer, 15. ožujka 2017. godine u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu održana je prezentacija Programskog rješenja za uspostavu sustava financijskog upravljanja i kontrole (FUK) za korisnike javnih sredstava Hercegbosanske županije.

Prezentaciju je organizirala SEVOI grupa d.o.o. iz Sarajeva u suradnji s Ministarstvom financija Hercegbosanske županije. Skup je otvorio ministar financija Hercegbosanske županije, Stipan Šarac. Nakon pozdrava Marka Zlatarića predstavnika uprave SEVOI grupe, prezentaciju je vodila Zikreta Tubić dipl.ecc, direktorica SEVOI grupe, BiH. Tema je bila uspostava sustava financijskog upravljanja i kontrole sukladno Zakonu o financijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru FBiH i Pravilniku o provođenju FUK-a u javnom sektoru FBiH. U uvodnom izlaganju g.Tubić je istakla da se zakonom propisuju zajednički okvirni principi i standardi za uspostavljanje,razvoj i implementaciju sustava FUK-a u javnom sektoru FBiH za što je nadležna Središnja harmonizacijska jedinica pri Federalnom ministarstvu financija.

Prezentaciji je nazočilo  68 predstavnika iz 25 institucija koje imaju status korisnika javnih sredstava s područja Hercegbosanske županije.

Shodno Zakonu o financijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru FBiH,te Pravilniku o provođenju sustava financijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru FBiH svi korisnici javnih sredstava moraju pristupiti implementaciji sustava financijskog upravljanja i kontrole u svojim organizacijama o čemu su obvezni izvještavati Federalno ministarstvo financija shodno čl.10 Pravilnika o provođenju FUK-a u javnom sektoru FBiH.

Zaključno sa 27. travnja 2017. godine svi korisnici javnih sredstava obvezni su dostaviti Federalnom ministarstvu financija Odluku o imenovanju koordinatora za FUK sukladno čl.14 spomenutog Pravilnika, što je prvi element uspostave sustava financijskog upravljanja i kontrole.

SEVOI grupa BiH je članica Evropske organizacije za financijsko upravljanje i kontrolu i strateško planiranje. Matična firma se nalazi u Zagrebu.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok