Vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine otpremilo je 10. ožujka 2017. godine drugostupanjsku presudu od 22. veljače 2017. godine kojom su žalbe kantonalne tužiteljice iz Livna, branitelja optuženika Zore Trninić i Miladina Bosnića i optuženika Miladina Bosnića odbijene kao neosnovane, te je presuda Kantonalnog suda u Livnu od 20. lipnja 2016. godine potvrđena.

Presudom suda od 20. lipnja 2016. godine, optuženik Miladin Bosnić je oglašen krivim za kazneno djelo Ubojstvo iz članka 166, stavak 2, točka d) i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz članka 371, stavak 1, a sve u svezi sa člankom 54 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 (četrnaest) godina.

Istom presudom optuženica Zora Trninić je oglašena krivom za kazneno djelo Ubojstvo iz članka 166, stavak 2, točka d), a u svezi sa člankom 32 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 10 (deset) godina. Priopćeno je iz Kantonalnog suda.

Bosnić je osuđen za kazneno djelo ubojstva 40-godišnjeg Perice Trninića iz Drvara, na način da ga je 30. kolovoza 2015. godine u šumi kod mjesta Ataševac kod Drvara iz lovačke sačmarice upucao u glavu nanijevši mu povrede od kojih je navedeni preminuo.

Supruga ubijenog, 39-godišnja Zora Trninić na dan ubojstva je Miladinu Bosniću, s kojim je bila u ljubavnoj vezi, rekla da je njen suprug otišao u sječu bukove šume na području Ataševca, kod Drvara. Nakon toga, Bosnić je uzeo lovačku pušku i automobilom se odvezao u pravcu Ataševca, gdje se nalazio Perica Trninić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok