Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.

Ove godine  tema Svjetskog dana zaštite okoliša je „Povežimo ljude s prirodom“.

Na Svjetski dan zaštite okoliša želimo potaknuti pojedince, poduzetnike , nevladine udruge, lokalne zajednice, grupe mladih i sve članove društva da postanu aktivni dionici održivog i ravnomjernog razvoja te ukazati na značaj zajedničkog djelovanja u podizanju svijesti o očuvanju prirode, bioraznolikosti  i klimatskim promjenama na globalnoj razini.

Područje  Livanjskog polja karakteristično po vrijednim biološkim i ekološkim pojavama na čijem području obitavaju endemske i rijetke vrste.

Ovim putem želimo ukazati na vrijednosti kojima smo okruženi  te na nužnost uvrštavanja pitanja zaštite okoliša među goruće probleme današnjice.

Čista i zdrava priroda bit će najveće naslijeđe koje ćemo ostaviti budućim generacijama.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija